دفتر امارات : دبی، اتوبان شیخ زاید، نرسیده به ایستگاه برج خلیفه، برج spin، طبقه 14 - شماره تماس امارات : 00971547961516

دفتر امارات : دبی، اتوبان شیخ زاید، نرسیده به ایستگاه برج خلیفه، برج spin، طبقه 14 - شماره تماس امارات : 00971547961516

مقایسه داوری DIFC-LCIA با داوری DIAC در دبی

اجرای حکم خارجی

وکیل دادگاه DIFC دبی 

اینجانب با آشنایی و اطلاع از مقررات حقوقی بین المللی و انجام امور وکالت در زمینه داوری بین المللی (DIFC.ICC) و اجرای آرا خارجی در دادگاه های داخلی و خارجی از جمله ( آلمان، فرانسه، ترکیه، امارات متحده عربی و عمان…)  آماده ارائه خدمات حقوقی می باشم.

 

مقایسه  مرکز داوری DIFC-LCIA امارات(دبی) با مرکز داوری DIAC امارات

در این مقاله ، ما به مقایسه مختصر قوانین رویه ای و اساسی در مرکز داوری DIFC-LCIA و مرکز داوری بین المللی دبی (DIAC) می پردازیم.

مرکز داوری DIFC-LCIA:
DIFC بعنوان یک مرکز مالی و منطقه آزاد 2004 تاسیس شد. در سال 2008 ، با توافق با دادگاه داوری بین المللی لندن (LCIA) ، یک مرکز داوری ایجاد شد که هدف اصلی آن ارتقاء و اداره مراحل داوری موثر و کارآمد برای احزاب مستقر در منطقه خلیج فارس و منطقه MENA. قوانین داوری 2016 ، که توسط مرکز داوری DIFC-LCIA صادر شده است ، بر کلیه مراحل داوری این مرکز حاکم است و برخی از بخشها شامل ساختمان ، رسانه ، مالی و مخابرات است.

تمام مراحل داوری توسط یک دادگاه DIFC انجام می شود که توسط دادگاه های LCIA ، که اختیار انحصاری تعیین داور را دارند ، تنظیم می شود. ملیت داور نباید با هر یک از طرفین یکسان باشد مگر اینکه طرف با تابعیت متفاوت به طور کتبی در غیر این صورت موافقت کند. داور تعیین شده ممکن است توسط دادگاه LCIA لغو شود اگر:( وکیل، مرکز داوری بین المللی امارات difc)

داور با اخطار کتبی قصد خود را برای استعفا اعلام می کند.
داور به شدت بیمار می شود و برای انجام وظایف داور ناتوان است.
بی طرفی و استقلال داور به دلیل شرایط مشکوک است.
پس از تشکیل دیوان داوری ، طرفین باید در هر صورت ممکن ظرف 21 روز با دیوان تماس بگیرند. وظایف دیوان به شرح زیر است:

بین همه طرفها عادلانه و بی طرفانه عمل کنید.
برای اطمینان از اینکه روشهای اتخاذ شده متناسب با شرایط موجود است و راهی کارآمد و سریع برای حل نهایی ارائه می دهد.( وکیل، مرکز داوری بین المللی امارات difc)

پس از تنظیم دیوان ، مدعی باید بیانیه ای کتبی از پرونده را ظرف 28 روز پس از تشکیل دادگاه به دادگاه و سایر طرفهای درگیر ارائه دهد. همراه با بیانیه کتبی پرونده ، همه ارائه های حقوقی و جزئیات حقایق مربوطه ، و همچنین تسکین مورد ادعا ، باید ارائه شود. پس از دریافت اسناد مدعی ، پاسخ دهنده باید بیانیه دفاعیه و هرگونه ادعای متقابل را در صورت وجود ، همراه با ارائه اسناد قانونی مربوطه و سایر اسناد ضروری به دادگاه و سایر طرفین تحویل دهد. بدون تجاوز بیش از 28 روز از تاریخ ارائه درخواست توسط پاسخگو ، مدعی باید اظهارنامه پاسخ و هرگونه اظهارات ضد ادعایی را در صورت وجود با اسناد مربوطه ارائه دهد. در صورت وجود ادعای متقابل از طرف مدعی ، پاسخ دهنده باید ظرف 28 روز ، بیانیه ای از پاسخ را به صورت کتبی ارائه دهد. در صورت کوتاهی پاسخگو در انجام این کار ، دادگاه می تواند مراحل رسیدگی را ادامه داده و در صورت لزوم حکم را صادر کند.( وکیل، مرکز داوری بین المللی امارات difc)

محل داوری یا می تواند قبل از تشکیل دادگاه توسط طرفین متقابلاً مورد توافق قرار گیرد و در صورت تصمیم گیری پس از تشکیل دادگاه ، تصمیم باید با رضایت دیوان گرفته شود. اگر چنین توافقی نقض شده باشد ، محل داوری باید مرکز مالی بین المللی دبی (DIFC) باشد. دادگاه همچنین می تواند جلسات را در محل مناسب جغرافیایی به غیر از محل تعیین شده با مشورت و توافق با طرفین انجام دهد. با توجه به زبان داوری ، در ابتدا ، طرفین از زبانی استفاده خواهند کرد که موافقتنامه داوری در آن شکل گرفته است مگر اینکه استفاده از زبان دیگری در توافقنامه مشخص شده باشد. در صورت استفاده از چند زبان ، دادگاه LCIA می تواند تعیین کند که از کدام زبان می توان استفاده کرد. اگر سندی به زبانی متفاوت از داوری که در آن داوری به دادگاه ارائه شده است ، باید ترجمه ارائه شود.( وکیل، مرکز داوری بین المللی امارات difc)

پس از آنکه فرصت معقولی در اختیار طرفین قرار گرفت تا به دعاوی مانند موارد زیر پاسخ دهند ، دیوان داوری مجاز به صدور دستورات موقت است.

به هر طرف دستور دهید که مبلغ مورد مناقشه را به صورت سپرده/ضمانت نامه بانکی/به هر روش دیگری تأمین کند.
ذخیره/فروش/دفع هرگونه اسناد ، کالاها ، املاکی که تحت کنترل هر یک از طرفین است و مربوط به موضوع داوری است ، صادر کنید.
صدور حکم برای تسکین موقت ، تا زمان دریافت جایزه نهایی ، در قالب پرداخت پول یا تصرف اموال بین طرفین.
با توجه به جایزه نهایی ، می توان آن را با هر ارز به شرطی که طرفین در غیر این صورت توافق کرده باشند ، اعطا کرد. جایزه صادر شده نهایی و برای طرفهای مربوط الزام آور تلقی می شود و باید فوراً اجرا شود. طرفین هیچ گونه حقی برای تجدیدنظر یا تجدید نظر در مورد این جایزه نخواهند داشت. انتخاب قانونی که در چنین موافقت نامه هایی باید رعایت شود ، طرفین به طور متقابل توافق می کنند.

صلاحیت مرکز داوری DIFC-LCIA چندین بار مورد بحث قرار گرفته است. امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) یکی از اعضای کنوانسیون نیویورک درباره به رسمیت شناختن و اجرای احکام داوری است. این کنوانسیون بر این عقیده است که رأی داوری صادر شده در هر دولت متعاهد می تواند بدون هیچ محدودیت بی دلیل در هر دولت متعاهد دیگر به جز موارد زیر ، طبق ماده 5 کنوانسیون اجرا شود:

پس از تنظیم دیوان ، مدعی باید بیانیه ای کتبی از پرونده را ظرف 28 روز پس از تشکیل دادگاه DIFCمرکز داوری بین المللی دبی DIFC به دادگاه و سایر طرفهای درگیر ارائه دهد. همراه با بیانیه کتبی پرونده ، همه ارائه های حقوقی و جزئیات حقایق مربوطه ، و همچنین تسکین مورد ادعا ، باید ارائه شود. پس از دریافت اسناد مدعی ، پاسخ دهنده باید بیانیه دفاعیه و هرگونه ادعای متقابل را در صورت وجود ، همراه با ارائه اسناد قانونی مربوطه و سایر اسناد ضروری به دادگاه و سایر طرفین تحویل دهد. بدون تجاوز بیش از 28 روز از تاریخ ارائه درخواست توسط پاسخگو ، مدعی باید اظهارنامه پاسخ و هرگونه اظهارات ضد ادعایی را در صورت وجود با اسناد مربوطه ارائه دهد. در صورت وجود ادعای متقابل از طرف مدعی ، پاسخ دهنده باید ظرف 28 روز ، بیانیه ای از پاسخ را به صورت کتبی ارائه دهد. در صورت کوتاهی پاسخگو در انجام این کار ، دادگاه می تواند مراحل رسیدگی را ادامه داده و در صورت لزوم حکم را صادر کند.

محل داوری یا می تواند قبل از تشکیل دادگاه توسط طرفین متقابلاً مورد توافق قرار گیرد و در صورت تصمیم گیری پس از تشکیل دادگاه ، تصمیم باید با رضایت دیوان گرفته شود. اگر چنین توافقی نقض شده باشد ، محل داوری باید مرکز دادگاه بین المللی دبی (DIFC) باشد. دادگاه همچنین می تواند جلسات را در محل مناسب جغرافیایی به غیر از محل تعیین شده با مشورت و توافق با طرفین انجام دهد. با توجه به زبان داوری ، در ابتدا ، طرفین از زبانی استفاده خواهند کرد که موافقتنامه داوری در آن شکل گرفته است مگر اینکه استفاده از زبان دیگری در توافقنامه مشخص شده باشد. در صورت استفاده از چند زبان ، دادگاه LCIA می تواند تعیین کند که از کدام زبان می توان استفاده کرد. اگر سندی به زبانی متفاوت از داوری که در آن داوری به دادگاه ارائه شده است ، باید ترجمه ارائه شود.( وکیل، مرکز داوری بین المللی امارات difc)

پس از آنکه فرصت معقولی در اختیار طرفین قرار گرفت تا به دعاوی مانند موارد زیر پاسخ دهند ، دیوان داوری مجاز به صدور دستورات موقت است.

به هر طرف دستور دهید که مبلغ مورد مناقشه را به صورت سپرده/ضمانت نامه بانکی/به هر روش دیگری تأمین کند.
ذخیره/فروش/دفع هرگونه اسناد ، کالاها ، املاکی که تحت کنترل هر یک از طرفین است و مربوط به موضوع داوری است ، صادر کنید.
صدور حکم برای تسکین موقت ، تا زمان دریافت جایزه نهایی ، در قالب پرداخت پول یا تصرف اموال بین طرفین.
با توجه به جایزه نهایی ، می توان آن را با هر ارز به شرطی که طرفین در غیر این صورت توافق کرده باشند ، اعطا کرد. جایزه صادر شده نهایی و برای طرفهای مربوط الزام آور تلقی می شود و باید فوراً اجرا شود. طرفین هیچ گونه حقی برای تجدیدنظر یا تجدید نظر در مورد این جایزه نخواهند داشت. انتخاب قانونی که در چنین موافقت نامه هایی باید رعایت شود ، طرفین به طور متقابل توافق می کنند.

صلاحیت مرکز داوری DIFC-LCIA چندین بار مورد بحث قرار گرفته است. امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) یکی از اعضای کنوانسیون نیویورک درباره به رسمیت شناختن و اجرای احکام داوری است. این کنوانسیون بر این عقیده است که رأی داوری صادر شده در هر دولت متعاهد می تواند بدون هیچ محدودیت بی دلیل در هر دولت متعاهد دیگر به جز موارد زیر ، طبق ماده 5 کنوانسیون اجرا شود:( وکیل، مرکز داوری بین المللی امارات difc)

هنگامی که مرکز داوری DIFC دبی درخواست داوری را دریافت می کند ، پرونده را در اولین تشکیل پرونده به دیوان منتقل می کند. ظرف 30 روز از تاریخ دریافت پرونده توسط دیوان ، دیوان باید به طرفین تاریخ و محل جلسه اولیه جلسه را اطلاع دهد و بر این اساس ، دیوان زمان بندی رسیدگی را تعیین می کند. اگر بیانیه ادعا ، که دارای یک طرح جامع از حقایق و استدلال های حقوقی مورد حمایت است ، با درخواست داوری ارائه نشده است ، باید این کار را در مدت 30 روز پس از دریافت اطلاع از مرکز تأسیس دادگاه ، با ارائه یک نسخه به پاسخ دهنده ، دادگاه و مرکز. بیانیه ادعا باید همراه با اسناد مورد نیاز باشد که ممکن است مدعی بر آن تکیه کند. پاسخ دهنده باید ظرف 30 روز پس از دریافت بیانیه ادعا یا دریافت تشکیل دادگاه توسط مرکز (هر کدام بعداً) ، باید بیانیه دفاع خود را به مدعی ، دیوان و مرکز ارائه دهد و این بیانیه باید با اسناد مورد نیاز که مخاطب قصد استفاده از آن را دارد ، پشتیبانی شود. اگر پاسخ دهنده قصد پیگیری هرگونه ادعای متقابل را داشته باشد ، باید همان را در بیانیه دفاع قید کرد. علاوه بر بیانیه ادعای خواهان و بیانیه دفاع از طرف پاسخگو ، تشخیص هرگونه اظهارنظر مکتوب دیگر به صلاحیت دادگاه است. در صورت وقوع ، همه ارسال ها باید در یک محدوده زمانی 30 روزه انجام شود.( وکیل، مرکز داوری بین المللی امارات difc)

دیوان داوری DIAC دبی این قدرت را دارد که شواهد ارائه شده ، از جمله پذیرش ، ارتباط و نظر کارشناسان ، در صورت وجود ، را به صورت موردی ارزیابی کند و حتی اختیار تعیین زمان ، نحوه و قالب آن را نیز دارد. تبادل شواهد بین طرفین اتفاق می افتد. دیوان همچنین اختیار دارد که جلسات دادرسی را برگزار کند ، استدلال های شفاهی را مجاز کند و شاهدان را وارد کند. در صورت نیاز به شنیدن شاهد توسط دادگاه ، موارد زیر باید حداقل 15 روز قبل از دادگاه ارائه شود:

هویت و نشانی شاهد
موضوع شهادت آنها
ارتباط با موضوع مورد نظر
زبان شهادت
همچنین دادگاه دارای اختیار است که هرگونه دستور موقت/محافظتی را که لازم بداند صادر کند. اگر هر یک از طرفین برای اقدام موقت یا محافظه کارانه یا اجرای هرگونه دستورالعمل صادره از دیوان از یک مقام قضایی صالح درخواست کند ، با توافق داوری منعقد شده بین طرفین سازگار تلقی می شود. در صورت عدم ارائه اظهارنامه از سوی مدعی ، دیوان می تواند از ادعای ادعا خودداری کند ، اما این امر مانع از پیگیری دعوی متقابل خوانده نخواهد شد. اگر هر یک از طرفین از فرصت ارائه پرونده خود به دیوان استفاده نکند و هیچ دلیل منطقی برای آن نشان ندهد ، دیوان می تواند هرگونه استنباطی را که مناسب می داند از چنین رفتاری بگیرد.( وکیل، مرکز داوری بین المللی امارات difc)

با توجه به قواعد حقوقی ، دیوان می تواند تصمیم بگیرد که قواعد حقوقی را که طرفین به طور متقابل انتخاب کرده اند ، اجرا کند ، و اگر اینطور نباشد ، دیوان باید قانونی را که مناسب ترین آن را می داند ، اعمال کند. هنگامی که دیوان تصمیم می گیرد که از فرصتهای ارائه شده به طرفین برای ارائه پیشنهادات و شواهد خود راضی است ، می تواند دادگاه را مختومه اعلام کند. در شرایط استثنایی ، دادگاه می تواند هر لحظه قبل از صدور حکم ، دادخواست را به حرکت خود یا به درخواست هر یک از طرفین مجدداً آغاز کند. ظرف شش ماه از تاریخ دریافت پرونده توسط دیوان ، دیوان باید این حکم را صادر کند و می تواند مهلت زمانی را برای شش ماه دیگر تمدید کند. اگر دادگاه احساس می کند که به زمان بیشتری نیاز دارد ، می تواند از کمیته اجرایی درخواست کند. تصمیمات صادره از سوی دیوان برای طرفین لازم الاجرا است و از آنجا که طرفین در اعتراض به ادامه روند داوری حق تجدیدنظرخواهی را رد می کنند ، نهایی است. اگر طرفین نیاز به توضیح بیشتری در مورد جایزه داشته باشند ، ظرف 30 روز از تاریخ دریافت جایزه نهایی ، طرفین می توانند برای تفسیر جایزه مذکور از دادگاه درخواست کنند.( وکیل، مرکز داوری بین المللی امارات difc)

امارات متحده عربی یکی از امضاکنندگان کنوانسیون شورای همکاری خلیج فارس برای اجرای احکام ، هیئت ها و اعلامیه های قضایی و همچنین کنوانسیون نیویورک در به رسمیت شناختن و اجرای احکام داوری خارجی است. این بدان معناست که رای داوری که در هر یک از کشورهای متعاهد صادر می شود ، می تواند در سایر کشورهای متعاهد به رسمیت شناخته شده و اجرا شود. اگر اجرای حکم توسط یک دولت متعاهد برخلاف خط مشی عمومی است که از آن پیروی می کند ، این حکم قابل اجرا نیست.( وکیل، مرکز داوری بین المللی امارات difc)

نتیجه:
حل و فصل اختلافات با استفاده از روش داوری در ایجاد حس انعطاف پذیری و سرعت در روند رسیدگی به طرفهای درگیر استثنایی بوده است. با معاهدات دوجانبه بین کشورها و کنوانسیون هایی مانند

داوری بین المللی، مرکز داوری DIFC دبی، وکیل پرونده داوری دبی DIFC، وکیل پرونده داوری در دبی، وکیل بین المللی در دبی، مرکز داوری بین المللی دبی DIFC

درباره خلیل آسایش

اینجانب خلیل آسایش وکیل اجرای احکام خارجی و عضو کانون وکلای تهران با آشنایی از مقررات حقوق تجارت بین الملل و سالها سابقه انجام امور وکالت در موضوعات حقوقی مختلف در کشور امارات متحده عربی، اتاق داوری بین المللی پاریس و برلین (ICC) و همچنین وکالت در اجرای آرا قضایی در دادگاه های داخلی و خارجی  آماده ارائه خدمات حقوقی می باشم.

تماس با خلیل آسایش

error: Content is protected !!