دپارتمان همکاری قضایی، اینترپل، استرداد مجرم کشور امارات با ایران

دپارتمان همکاری قضایی، اینترپل، استرداد مجرم کشور امارات با ایران
فهرست مطالب

نویسنده : خلیل آسایش وکیل ایرانی در دبی

هرگونه کپی برداری از متن پیگرد قانونی دارد

 در خصوص ارتباط و همکاری قضایی بین کشور ایران و امارات خلیل آسایش وکیل ایرانی در دبی و وکیل بین المللی قبلا در مقالات سابق نحوه استرداد مجرمین از امارات به ایران و همچنین در خصوص قانون اینترپل و اعلام قرمز در امارات و دبی توضیحات مفصلی ارائه شد و در این مقاله سعی شده است به صورت کلی اهداف دپارتمان قضایی بین المللی در کشور امارات با سایر کشور ها توضیح داده شود. بدیهی است که صرف ذکر شرایط شکلی در مرکز امور بین الملل قضایی امارات با فرایند عملی تشریفات قضایی استرداد مجرمین و اینترپل در کشور امارات و دبی متفاوت است لذا در صورتی که در خصوص موضوع اینترپل یا استرداد مجرم از کشور امارات دبی یا استعلام قضایی سوالی دارید می توانید از طریق تماس مستقیم با خلیل آسایش وکیل اینترپل و وکیل ایرانی در دبی تماس بگیرید.

 لازم به توضیح است که به دلیل جابجایی آسان مجرمین در بین کشورها و به دلیل تکامل وسایل حمل و نقل و ارتباطات، فعالیت های مجرمانه فرامرزی رشد قابل توجهی داشته و این امر در انواع خاصی از جرایم سازمان یافته مانند جرایم ارز دیجیتال، قاچاق، پولشویی و ​​سایر جرایم فراملی که حامل یک عنصر خارجی مانند فرار مرتکب به یک کشور خارجی است منعکس شده است.

در موارد بسیاری شخصی که مرتکب جرمی در کشور ایران شده برای جلوگیری از محاکمه به کشور دیگری از جمله امارات مهاجرت می کند و یا در مواردی شخص ساکن امارات می باشد و به دلیل معامله ای که در ایران انجام داده است با پرونده کیفری مواجه می شود ولی به دلیل عدم حضور و دفاع قانونی با پرونده کیفری و دستور اینترپل و استرداد مجرم مواجه می‌گردد لذا دامنه همکاری قضایی بین المللی کشور امارات با ایران در این خصوص وسیع می باشد و دپارتمان همکاری قضایی کشور امارات حسب اهمیت جرایم اقدام به همکاری قضایی می نماید.

شایان ذکر است که در مواردی از جمله جرایم ایجاد شده در زمینه سرمایه گذاری ارز دیجیتال و رمز ارز تلاش‌های داخلی برای مبارزه با جرایم و تعقیب مجرمان به دلیل ابعاد فراملی جرم و پیشرفت فناوری در جهان کافی نیست. بنابراین لازم بود که هر کشوری با سایر کشورها به نام (همکاری بین‌المللی) روابط همکاری متقابل برقرار کند و وضع مقرراتی برای همکاری متقابل در مبارزه با جرایم از هر شکل و نوع و تعقیب مرتکبین ضروری می باشد.

کشور ایران در خصوص جرایم که در ایران مطرح می شود در موضوعات متعددی زمینه همکاری قضایی بین‌المللی در امور کیفری دارد تأثیر کنوانسیون‌های قضایی بین‌المللی بر همکاری‌های بین‌المللی، انواع درخواست‌های همکاری قضایی بین‌المللی، و اجرای درخواست‌های همکاری قضایی بین‌المللی، به‌ویژه درخواست‌های مرتبط با جنایات سازمان‌یافته و فراملی.

 

همکاری های قضایی بین المللی کشور امارات با ایران:

همکاری های قضایی بین المللی کشور امارات با ایران:

همکاری های قضایی بین المللی کشور امارات با ایران:

 چارچوب کلی و ادارات

لازم به ذکر است که قانون سال 2006 کشور امارات راهنما و چارچوب قانونی همکاری قضایی بین‌المللی در امور کیفری را برای مبارزه با جرایم بین‌المللی و فرامرزی، از جمله جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم در پرتو کنوانسیون‌های بین‌المللی توصیف می نماید که عمده اهداف همکاری قضایی در امور کیفری با سایر کشور ها در چهارچوب قانون سال 2006  شامل موارد ذیل می باشد:

  1. شرح همکاری بین المللی به عنوان یک مقام مرکزی، بخش ها، منابع و اشکال آن.
  2. تاثیر کنوانسیون های قضایی بین المللی بر همکاری قضایی.
  3. تعیین رویه ها برای درخواست همکاری قضایی بین المللی.
  4. نشان دادن مکانیسم و ​​رویه های تهیه درخواست های همکاری قضایی بین المللی و شرایط ارائه درخواست در صورت عدم وجود کنوانسیون بین دولت درخواست کننده و دولت درخواست شونده.

انجام کار در مرکز بین المللی قضایی کشور امارات جهت انجام امور اینترپل، استرداد مجرمین ، انجام استعلامات قضایی با همکاری و هماهنگی بخش های مختلف از جمله نهادهای ذیل انجام می‌گردد:

 شرکای استراتژیک در خصوص همکاری قضایی بین المللی امارات

  • وزارت امور خارجه و همکاری های بین المللی.
  • دادستان عمومی (فدرال و محلی).
  • وزارت کشور (اینترپل).

 افسران مسئول در بخش همکاری های بین المللی

  • مدیر دپارتمان همکاری های بین المللی.
  • اعضای قضایی.
  • پژوهشگران حقوقی.
  • اعضای اداری.
  • مترجم حقوقی.

 

همکاری های بین المللی چیست؟

همکاری های بین المللی چیست؟

همکاری های بین المللی چیست؟

هدف کشور امارات از تشکیل دپارتمان همکاری قضایی بین المللی امارات چیست؟

خلیل آسایش وکیل بین المللی و وکیل ایرانی در دبی  امارات چنین عنوان می‌دارد که همکاری بین‌المللی در زمینه مبارزه با جرایم، مجموعه‌ای از ابزارهایی است که از طریق آن یک دولت به کمک نهادهای قضایی خود برای تحقیق، محکومیت یا اجرای دستورات مقامات دولتی دیگر، کمک می‌کند. همکاری را می توان به عنوان مبادله کمک قضایی دو شکور و هم افزایی تلاش های جمعی دو یا چند کشور برای منفعت یا خدمت متقابل در مقیاس ملی، منطقه ای یا بین المللی در نظر گرفت. لذا همکاری به انواع مختلف روابط گسترش می یابد و در نهایت منعکس کننده ظهور منافع مشترک بین المللی، در کنار منافع شخصی ملی هر یک از کشورهای عضو این همکاری است. بنابراین، دولت‌ها اکنون در جامعه بین‌المللی سازمان‌یافته متعهد به همکاری مستقیم متقابل از طریق سازمان‌های مختلف بین‌المللی و منطقه‌ای تحت متون قانونی بسیاری هستند که اصل همکاری را به عنوان یکی از اصول سازمان بین‌المللی معاصر تثبیت می‌کند. بنابراین می توان گفت که اصل همکاری بین المللی امروزه یک اصل کلیدی است که سازمان بین المللی معاصر بر آن استوار است. تقویت همکاری های بین دولتی جنبه های مختلفی از منافع را برای همه طرف های همکاری در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی به ویژه پیشگیری از جنایات و تعقیب مجرمان به همراه خواهد داشت. همچنین یکی از ارکان استراتژیک مقابله با جرایم، به ویژه جرایم فراملی است.

قانونگذار امارات متحده عربی مقررات و قوانین ویژه ای را وضع کرده که با جرایم سازمان یافته و فراملی مبارزه می کند و مجازات های شدیدی را برای جرایم ارتکابی توسط یک گروه جنایتکار سازمان یافته تعیین می کند.

 

اشکال همکاری بین المللی و بخش های مختلف همکاری بین المللی کشور امارات

همکاری های بین المللی با توجه به نیاز کشورها از این همکاری ها و تمایل آنها به اتخاذ هر یک از این اشکال به اشکال مختلف ظاهر می شود. به عنوان مثال، کمک حقوقی متقابل و استرداد مجرمین از امارات، علاوه بر همکاری اداری بین مقامات ذیصلاح داخلی و خارجی، و تبادل اطلاعات در مورد قوانین خارجی برای کشورهای عضو این کنوانسیون ها وجود دارد. همه این اشکال همکاری با توجه به همکاری موثر بین المللی و روابط مثبت و مشارکتی بین کشورها مرتبط است. لذا برای آنکه این اشکال مختلف همکاری قضایی به درستی عملی گردد بخش ها و نهادهای مختلفی در امارات در این خصوص همکاری می نمایند که به شرح ذیل است:

  1. بخش همکاری قضایی بین المللی

این بخش مسئول درخواست‌های همکاری قضایی و حقوقی بین‌المللی است که از مراجع قضایی خارجی و مقامات قضایی دولتی برای تسلیم و استرداد افراد و کمک‌های قضایی متقابل در امور کیفری، مدنی، تجاری و احوال شخصیه دریافت می‌شود.

  1. بخش کنوانسیون های بین المللی

این بخش مسئول تهیه پیش‌نویس کنوانسیون‌های بین‌المللی مرتبط با موضوعات حقوقی و قضایی است که دولت می‌خواهد با هماهنگی نهادهای ذی‌ربط به آن ملحق شود، علاوه بر پیش‌نویس تفاهم‌نامه‌هایی که وزارت می‌خواهد با همتایان خود در سایر کشورها منعقد کند.

  1. بخش سازمان ها و کنفرانس ها

این بخش متولی پیگیری و سازماندهی جلسات، کنفرانس ها، کارگاه های آموزشی و تبادل هیأت ها در رابطه با کار این وزارتخانه است که توسط سازمان ملل متحد، شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب و سایر سازمان های بین المللی و منطقه ای برگزار می شود. .

 

اداره همکاری های قضایی بین المللی

اداره همکاری های قضایی بین المللی

اداره همکاری های قضایی بین المللی

اداره همکاری های قضایی بین المللی در کشور امارات، مدیریت درخواست های همکاری قضایی بین المللی دریافت شده از مقامات قضایی خارجی و مقامات قضایی دولتی برای تسلیم و استرداد افراد و کمک های قضایی متقابل در امور کیفری، مدنی، تجاری و احوال شخصیه را بر عهده دارد که برای اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید با خلیل آسایش وکیل با تخصص اینترپل امارات و وکیل ایرانی در امارات و دبی تماس بگیرید.

وظایف اداره همکاری قضایی بین المللی

  • دریافت درخواست از مقامات ذیصلاح دولتی (وزارت امور خارجه و همکاری بین المللی، دادستانی فدرال و محلی، وزارت کشور) برای تسلیم و استرداد افراد درخواست شده.
  • درخواست معاضدت قضایی در امور کیفری، درخواست انتقال محکومان و بررسی اینکه آیا آنها شرایط مقرر در کنوانسیون های بین المللی یا قانون همکاری قضایی بین المللی در امور کیفری را دارند و ارسال آنها به مراجع ذی صلاح.
  • پیگیری درخواست های همکاری قضایی بین المللی.
  • ثبت، بایگانی و سازماندهی پرونده ها و اسناد مربوط به درخواست های همکاری قضایی بین المللی.
  • تهیه آمار مربوط به درخواست های همکاری قضایی بین المللی.
  • پیگیری مقررات بین المللی قضایی، تصمیمات و سایر اسناد مربوط به همکاری های قضایی بین المللی.
  • ارتقای همکاری و تبادل تجربیات و هماهنگی و پیگیری با شرکای استراتژیک از بین دولت ها و مراجع ذیصلاح خارجی در خصوص همکاری های قضایی بین المللی.

اولویت‌ها اجرای درخواست‌های همکاری قضایی بین المللی در دپارتمان همکاری قضایی بین المللی امارات

۱- نوع و شدت جرم که طبق موارد زیر:

  • جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم.
  • جرایم منشا (21 جرم مرتبط با پولشویی).
  • جرایمی که در سطح بین المللی به عنوان جرایم فراملی شناسایی شده اند.

سخن پایانی

در دنیای امروز، همکاری‌های قضایی بین‌المللی به عنوان یک ابزار ضروری برای مبارزه با جرایم فرامرزی و سازمان‌یافته در نظر گرفته می‌شود. با توجه به پیشرفت‌های فناوری و جابجایی آسان مجرمین، کشورهای مختلف باید با یکدیگر همکاری کنند تا امنیت و عدالت را حفظ نمایند. در این راستا، قوانین و چارچوب‌های مشخصی در کشورهای مختلف، از جمله امارات متحده عربی، به تصویب رسیده است تا امکان همکاری مؤثر و قانونی بین کشورها فراهم شود.

سوالات متداول

۱. همکاری قضایی بین ایران و امارات چگونه انجام می‌شود؟

همکاری قضایی بین ایران و امارات به‌وسیله دپارتمان‌های مختلف قانونی و قضایی در هر دو کشور صورت می‌گیرد. این همکاری شامل استرداد مجرمین، درخواست‌های همکاری قضایی و تبادل اطلاعات در مورد قوانین خارجی است. به‌طور خاص، در مواردی که جرایم سازمان‌یافته و فراملی به وقوع می‌پیوندد، این همکاری از اهمیت بیشتری برخوردار است.

۲. چه نوع جرایمی تحت پوشش همکاری‌های قضایی بین‌المللی قرار دارند؟

جرایمی که شامل پولشویی، تأمین مالی تروریسم، و سایر جرایم فراملی و سازمان‌یافته هستند، تحت پوشش همکاری‌های قضایی قرار می‌گیرند. امارات به‌عنوان بخشی از تلاش‌های بین‌المللی، مجازات‌های شدیدی برای این نوع جرایم تعیین کرده است.

۳. چه نهادهایی در دبی مسئول اجرای همکاری‌های قضایی بین‌المللی هستند؟

در دبی، نهادهایی مانند وزارت امور خارجه و همکاری‌های بین‌المللی، دادستان عمومی (فدرال و محلی)، و وزارت کشور (اینترپل) در انجام امور مربوط به همکاری قضایی بین‌المللی فعال هستند. این نهادها با یکدیگر همکاری می‌کنند تا درخواست‌های همکاری قضایی را بررسی و پیگیری کنند.

۴. چه شرایطی برای استرداد مجرمین از امارات به ایران وجود دارد؟

شرایط استرداد مجرمین از امارات به ایران معمولاً شامل وجود توافقنامه‌های بین‌المللی و تطابق با قوانین هر دو کشور است. همچنین، نوع و شدت جرم و مراحل قانونی مربوط به درخواست استرداد نیز باید رعایت شوند.

۵. چگونه می‌توان از خدمات مشاوره قضایی خلیل آسایش بهره‌مند شد؟

برای بهره‌مندی از خدمات مشاوره قضایی خلیل آسایش، وکیل ایرانی در دبی، می‌توانید از طریق تماس مستقیم با او اقدام کنید. او با تخصص در زمینه همکاری‌های قضایی بین‌المللی و استرداد مجرمین می‌تواند به شما در مسائل حقوقی مرتبط کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *