دفتر امارات : دبی، اتوبان شیخ زاید، نرسیده به ایستگاه برج خلیفه، برج spin، طبقه 14 - شماره تماس امارات : 00971547961516

دفتر امارات : دبی، اتوبان شیخ زاید، نرسیده به ایستگاه برج خلیفه، برج spin، طبقه 14 - شماره تماس امارات : 00971547961516

وکیل اجرای رای دادگاه ایران در اروپا (نروژ)

مقررات و مقایسه اجرای احکام خارجی در کشور نروژ و سایر کشور های اروپایی

اجرای رای خارجی ، اجرای حکم خارجی

اجرای رای خارجی ، اجرای حکم دادگاه اروپایی


1 چارچوب قانونی و قضایی
1.1 کدام مقررات قانونی و نظارتی بر شناخت و اجرای احکام خارجی در حوزه قضایی شما نظارت دارد؟
در صورت عدم وجود هرگونه اساسنامه یا توافقنامه قابل اجرا بین نروژ و کشور خارجی مربوطه ، تشخیص و اجرای احکام / جوایز خارجی در امور مدنی و تجاری مشمول قانون اجرای قانون نروژ در 26 ژوئن 1992 است ، با قانون اختلاف 17 ژوئن خوانده می شود 2005 و قانون داوری 14 مه 2004.

کنوانسیون لوگانو (2007) ، که با آیین نامه بروکسل I (2001) قابل اجرا بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا مطابقت دارد ، در قانون اختلاف گنجانیده شده است و به عنوان قواعد حقوقی نروژ در نظر گرفته می شود ، به قانون اختلاف در بخش 4-8 مراجعه کنید.

1.2 کدام یک از ابزارهای دوجانبه و چندجانبه در مورد شناسایی و اجرای احکام خارجی در حوزه قضایی شما تأثیر دارد؟
ابزارهای دو جانبه و چند جانبه زیر در نروژ تأثیر دارد:

کنوانسیون مربوط به صلاحیت و اجرای احکام در امور مدنی و تجاری در تاریخ 30 اکتبر 2007 (کنوانسیون لوگانو) ؛
کنوانسیون بازیابی بین المللی حمایت از کودک و سایر اشکال نگهداری خانواده از 23 نوامبر 2007
توافق نامه نروژ و ایالات متحده برای اجرای تعهدات نگهداری از 10 ژوئن 2002 ؛
کنوانسیون بین المللی مسئولیت مدنی در برابر خسارت ناشی از آلودگی روغن پناهگاه در 23 مارس 2001 ؛
کنوانسیون ثبت اختراع اروپا 2000 ، همانطور که با تصمیم شورای اداری 28 ژوئن 2001 تصویب شده است.
پروتكل اصلاح كنوانسيون مربوط به حمل و نقل بين المللي از طريق راه آهن از 3 ژوئن 1999 ؛
کنوانسیون قانون مدنی در مورد فساد اداری از 4 نوامبر 1999 ؛
كنوانسيون صلاحيت ، قانون قابل اجرا ، تشخيص ، اجرا و همكاري درمورد مسئوليت والدين و اقدامات براي حمايت از كودكان در 19 اكتبر 1996 ؛
توافقنامه نوردیک در زمینه کمک در امور مالیاتی از 7 دسامبر 1989 ؛
کنوانسیون اروپایی شناخت و اجرای تصمیمات مربوط به حضانت کودکان و اعاده حیث حضانت کودکان از 20 مه 1980 ؛
کنوانسیون شناخت و اجرای تصمیمات مربوط به تعهدات نگهداری از 2 اکتبر 1973 ؛
کنوانسیون شناخت طلاق و جدایی های قانونی از 1 ژوئن 1970 ؛
کنوانسیون شناخت و اجرای آرای داوری خارجی 10 ژوئن 1958 (کنوانسیون داوری نیویورک) ؛
کنوانسیون مربوط به شناخت و اجرای تصمیمات مربوط به تعهدات نگهداری از کودکان در تاریخ 15 آوریل 1958 ؛ و
توافق نامه بین نروژ و انگلستان در مورد دادرسی های حقوقی در امور مدنی و تجاری از 30 ژانویه 1931.
1.3 کدام دادگاه ها صلاحیت رسیدگی به درخواست های به رسمیت شناختن و اجرای احکام خارجی را دارند؟
دادگاه های عادی نروژ صلاحیت رسیدگی به درخواست های به رسمیت شناختن و اجرای احکام خارجی را دارند. درخواست مطابق مقررات محل اجرای قانون اجرای نروژ به دادگاه منطقه ای محلی ارسال می شود.

2 الزامات لازم الاجرا بودن
2.1 چه نوع احکامی ممکن است در حوزه قضایی شما شناخته و اجرا شود؟ آیا انواع خاصی از احکام به طور خاص از اجرا محروم هستند؟
در صورت عدم وجود اساسنامه یا توافقنامه های قابل اجرا بین نروژ و کشور خارجی مربوطه ، اجرای احکام خارجی منوط به صدور حکم توسط دادگاهی است که طرفین توافق کرده اند (به بخش 4-6 قانون اختلاف مراجعه کنید ، بند صلاحیت قضایی تا آنجا که صلاحیت دادگاه نروژ را گسترش داده یا محدودتر می کند ، و لازم است توافق نامه هایی با مصرف کنندگان پس از وقوع اختلاف منعقد شود تا لازم الاجرا باشد). در عمل ، همین امر در مورد به رسمیت شناختن و اجرای جوایز خارجی اعمال می شود ، تشخیص این که صلاحیت هیئت های داوری نیز منوط به توافق طرفین است که در توافقنامه داوری در مورد آن توافق کرده اند.

در نروژ ، “قضاوت” هر تصمیمی است که دیوان عدالت اتخاذ می کند ، صرف نظر از نام تصمیم (نوعاً تصمیم گیری در مورد برخی از ادعاهای مادی مطرح شده در دادگاه و / یا هزینه های حقوقی) در نظر گرفته می شود. تسویه حساب های داخلی و تسویه حساب هایی که در رای داوری تصویب شده اند ، همان تأثیر احکام یا آرا داوری را دارند و بر این اساس تا حدی که در کشور خارجی مربوطه قطعی و قابل اجرا باشند ، در نروژ نیز قابل شناسایی و اجرا هستند.

قواعد قانون اختلاف مربوط به “دعاوی مدنی” (دعاوی حقوق خصوصی) است که از طریق یک حکم خارجی تصمیم گرفته شده است ، نه ادعاهای عمومی (به عنوان مثال ، مالیات و هزینه ها). موارد دوم در نروژ قابل شناسایی و اجرا نیستند.

2.2 آیا قبل از اجرای حکم خارجی ، باید قطعی و لازم الاجرا باشد؟
این حکم یا حکم باید در کشور مبدا قابل اجرا باشد تا در نروژ قابل اجرا باشد. این که آیا این مستلزم قطعی و لازم الاجرا بودن قواعد است ، به قوانین کشور مبدا بستگی دارد.

2.3 آیا یک حکم خارجی در صورتی قابل اعتراض است که در حوزه قضایی خارج از کشور قابل تجدیدنظر باشد؟
این حکم یا حکم باید در کشور مبدا قابل اجرا باشد تا در نروژ قابل اجرا باشد. این که حکم با وجود قابل تجدیدنظر بودن قابل اجرا باشد ، به قوانین کشور مبدا بستگی دارد.

2.4 مدت محدودیت برای ایجاد یک برنامه برای شناسایی و اجرای قانون چیست؟
طبق قوانین نروژ چنین محدودیتی وجود ندارد. با این حال ، اگر در طی یک سال پس از امکان انجام درخواست ، درخواست ارسال نشود ، درخواست منوط به اخطار قبلی است که حداقل دو هفته به بدهکار پاسخ می دهد.

3 فرآیند شناسایی و اجرا
3.1 آیا به رسمیت شناختن حکم خارجی فرایندی جدا از اجرا است و آیا آثار حقوقی جداگانه ای دارد؟
بله ، یک حکم خارجی که در نروژ به رسمیت شناخته می شود به این معنی است که اثر آن به نروژ نیز تسری یافته و دادگاه های نروژ در اقدام جدیدی که دادگاه برای تصمیم گیری در مورد پرونده موظف به رسیدگی به ادعا است ، نتیجه را بدون هرگونه آزمایش مجدد مسائل مربوطه. در صورت اقدام جدید بین همان طرفین كه در آن ادعا رأی صادر شده است ، دادگاه نروژ دادخواست را رد می كند (مشروط بر اینكه شاكی به دلیل اختلاف در اثر الزام آور بودن رأی ، منافع قانونی در چنین اقدامی جدید نداشته باشد).

اجرای احکام خارجی به این معنی است که مقامات نروژی بدهکار را مجبور به اجرای حکم مطابق با قوانین قابل اجرا در نروژ می کنند. از این نظر ، به رسمیت شناختن شرایط به رسمیت شناختن به طور خودکار اتفاق می افتد ، در حالی که اجرای آن به درخواست دادگاه احتیاج دارد.

3.2 روند رسمی شناسایی و اجرا چیست؟
برای اجرای حکم یا حکم خارجی ، طلبکار باید تقاضای اجرای آن را به دادگاه منطقه (به جای مقامات اجرای قانون) ارائه دهد. مکان قانونی توسط محل اقامت بدهکار یا محل دارایی آن تعیین می شود.

دادگاه پس از ارزیابی مقدماتی از قانونی بودن درخواست ، با مهلت دو هفته ای برای اظهارنظر در مورد موارد مهم برای اجرای ادعا ، به بدهکار اعلام می کند. پس از انقضا این مدت ، دادگاه می تواند تصمیم بگیرد که آیا درخواست را مجاز می کند و آن را به مقامات اجرایی می فرستد یا آن را رد می کند. در صورت مجاز بودن ، مقامات اجرایی سپس تصمیم خواهند گرفت که چه موقع به دنبال دارایی ها بگردند و حکم یا حکم را بر اساس درخواست اعمال کنند.

3.3 چه اسنادی برای پشتیبانی از برنامه ای برای شناسایی و اجرا لازم است؟
قضاوت یا جوایز خارجی باید در نسخه اصلی یا در یک نسخه کاملاً تأیید شده در دسترس باشد. اگر به نروژی ، سوئدی یا دانمارکی ارائه نشده باشد ، بستانکار باید ترجمه جایزه را به یکی از این زبانها نیز ارائه دهد. با این حال ، احکام داوری صادر شده به زبان انگلیسی نیازی به ترجمه ندارند و دادگاه ها نیز غالباً همین استثنا را در مورد احکام صادره به زبان انگلیسی قائل می شوند. دادگاه ها می توانند در مورد قضاوت ها یا جوایز صادر شده به زبان های دیگر نیز همین کار را انجام دهند ، به شرط آنکه همه طرفین زبان مربوطه را درک کنند. همچنین به مواد 30 ، 50 و 53 کنوانسیون لوگانو ، نیاز به تصدیق نامه پیوست V از دادگاه خارجی در حمایت از این برنامه مراجعه کنید.

3.4 چه هزینه هایی برای شناسایی و اجرا قابل پرداخت است؟
برای دادخواست اجرای ضمانت اعدام ، مبلغ دادگاه 955 کرون کرون در نظر گرفته شده است (کلیه هزینه ها منوط به تعدیل سالانه است). برای مراحل اجرایی اضافی هزینه های اضافی به شرح زیر تعلق می گیرد:

برای دستور اجرا و دستور موقت درخواست اجرا (1.1 R) ، هزینه 1265 NOK است (حتی اگر درخواست بعداً پس گرفته شود یا رد شود).
برای دستور اجرای دستور موقت و درخواست پرداخت هزینه ، همچنین از سایر کشورها (1.7 R) ، هزینه 955 NOK است.
برای شکایت به دادگاه منطقه در مورد حکم جبران خسارت (1 R) ، هزینه 1150 NOK است. و
برای یک دستور تشنج و دستور موقت (2.5 R) ، هزینه 2875 کرون کرون است.
اگر دادگاه در مورد سایر موارد اجرا تصمیم بگیرد ، هزینه دیگری اعمال می شود.

3.5 آیا متقاضی ملزم به تأمین امنیت هزینه ها است؟
اگر متهم به اجرا اعتراض کند ، دادگاه می تواند تصمیم بگیرد که منوط به تأمین امنیت توسط متقاضی است (قبل از تصمیم گیری در مورد مراحل بعدی).

3.6 معمولاً چه مدت طول می کشد تا اعلامیه اجرای قانون به دست آید؟
به طور معمول ، از زمان ارسال درخواست به دادگاه تا خاتمه یافتن روند اجرا با برقراری امنیت در دارایی های متهم ، دو تا سه ماه طول می کشد. بازه زمانی برای توقیف بعدی به انواع دارایی های مربوط بستگی دارد ، زیرا رویه های بعدی متفاوت است. اگر اعتراض اساسی به اعتبار جایزه وجود داشته باشد ، تجربه ما این است که مرحله اول به حدود شش ماه افزایش یافته است.

3.7 آیا متقاضی می تواند در حین انجام روند جبران خسارت قرار گیرد؟
بله ، متقاضی می تواند مطابق قانون اختلاف در حالی که روند اجرای آن ادامه دارد ، تقاضای تخفیف اجباری کند ، مادامی که مبنایی برای چنین امنیتی وجود داشته باشد. به طور خلاصه ، رفتار بدهکار باید ترس از این داشته باشد که در غیر این صورت اجرای ادعا طفره می رود یا به طور قابل توجهی مانع می شود ، یا مجبور به انجام آن در خارج از نروژ است. یا اینکه برای جلوگیری از ضرر و زیان قابل توجه ، تسکین دستورالعمل ضروری است.

4 دفاع
4.1 به چه دلایلی متهم می تواند تشخیص و اجرای حکم خارجی را به چالش بکشد؟
قضاوت یا جوایز خارجی در نروژ شناخته نمی شوند اگر مغایر قوانین اجباری نروژ باشند و یا موجب تهاجم به سیستم حقوقی نروژ (نظم عمومی) شوند. علاوه بر این ، زمینه های خاصی برای به چالش کشیدن آرا داوری به طور خاص توسط قانون به شرح زیر ایجاد شده است:

یکی از طرفین قرارداد داوری فاقد توانایی قانونی است. یا موافقت نامه داوری طبق قوانینی که طرفین با آن موافقت کرده اند فاقد اعتبار است یا در صورت عدم توافق ، بر اساس قانون حوزه قضایی که در آن حکم داوری صادر شده است.
به طرفی که رأی داوری در آن استناد می شود ، نسبت به تعیین داور یا داوری اطلاع کافی داده نشد ، یا فرصتی برای ارائه نظرات خود در مورد پرونده داده نشد.
رأی داوری از حیطه صلاحیت دادگاه داوری خارج است.
ترکیب دیوان داوری نادرست بود.
رویه داوری مغایر با قانون محل داوری یا توافق طرفین بود و بدیهی است که این امر ممکن است بر تصمیم تأثیر داشته باشد. یا
رای داوری هنوز برای طرفین لازم الاجرا نیست یا توسط دادگاهی در محل داوری یا دادگاهی در حوزه قضایی که قوانین آن در تعیین موضوع مورد اختلاف اعمال شده است ، به طور دائم یا موقت کنار گذاشته شده است.
دادگاهها ، با توافق خود ، در صورتی که:

بر اساس قوانین نروژ ، اختلافات قابل تعیین توسط داوری نبوده است. یا
به رسمیت شناختن یا اجرای رای داوری مغایر با سیاست های عمومی (دستور عمومی) است.
اگر یک دادخواست قانونی برای کنار گذاشتن رای داوری در دادگاه مطرح شده باشد ، دادگاه می تواند حکم به رسمیت شناختن و اجرای آن را به تأخیر بیندازد در صورتی که چنین موکولی را مقتضی بداند. در این صورت دادگاه می تواند بنا به درخواست طرف خواستار شناسایی یا اجرا ، به طرف مقابل دستور تأمین امنیت دهد.

4.2 مدت محدودیت برای طرح چالش چیست؟
آخرین مهلت برای طرح چالش مهلت دو هفته ای است که در سوال 3.2 ذکر شده است. با این حال ، تصمیمات دادگاه ها یا مقامات اجرایی نیز بعداً قابل تجدیدنظر است.

4.3 آیا متهم می تواند برای جلوگیری از اجرا در حالی که رسیدگی به اعتراض در جریان است ، تقاضای تخفیف کند.
خیر ، تقاضای تخفیف اجباری در برابر تصمیمات دادگاه امکان پذیر نیست.

5 تحلیل و تصمیم دادگاه
5.1 آیا دادگاه در مراحل اولیه رسیدگی به روند رسیدگی را انجام می دهد؟
بله ، اگر این حکم در حوزه کنوانسیون لوگانو باشد.

5.2 آیا دادگاه در مراحل اولیه صلاحیت دادگاه خارجی را بررسی می کند؟
آره.

داوری بین المللی، وکیل پرونده داوری بین المللی، وکیل با تجربه مرکز داوری اتاق بازرگانی پاریس، icc، وکیل مرکز داوری پاریس، وکیل پرونده اتاق بازرگانی فرانسه، وکیل ایرانی icc، داوری بین المللی، شرط داوری icc

درباره خلیل آسایش

اینجانب خلیل آسایش عضو کانون وکلای تهران با آشنایی و اطلاع از مقررات حقوق تجارت بین الملل و سالها سابقه انجام امور وکالت در در موضوعات حقوقی مختلف در کشور امارات متحده عربی، اتاق داوری بین المللی پاریس و برلین (ICC) و همچنین وکالت در اجرای آرا قضایی در دادگاه های داخلی و خارجی  آماده ارائه خدمات حقوقی می باشم.

تماس با خلیل آسایش

error: Content is protected !!