شرایط اینترپل و اعلام قرمز در دبی و امارات

شرایط اینترپل در دبی و امارات
فهرست مطالب

نویسنده: خلیل آسایش وکیل متخصص در زمینه اینترپل اعلام قرمز و استرداد مجرمین

سابقه امور وکالت در کشورهای اروپایی و خاورمیانه

                                            « هرگونه کپی برداری از متن پیگرد قانونی دارد »

لازم به ذکر است که به دلیل ارتباطات بین المللی و جابجایی راحت افراد به کشور های مختلف ممکن است بعضی از شهروندان ایرانی‌ با مشکلات و محدودیت های قضایی و قانونی در کشور خارجی از جمله کشور امارات متحده عربی روبه‌رو شوند که ریشه آن حکم کیفری صادر شده در ایران می باشد، یکی از نهادهای مهم و مرتبط در این زمینه سازمان اینترپل و یا پلیس بین المللی است که تلاش می‌کند تا با مجرمین معرفی شده توسط کشور ایران که در مواردی ممکن است بیگناه باشند و یا حکم غیابی علیه آنها صادر شده باشد مقابله کند و بدین ترتیب محکومان را  به کمک دفاتر اینترپل امارات و دادستانی دستگیر و به کشور ایران مسترد کند.

اگر فردی تحت تعقیب قرار گیرد، بر حسب نوع جرم و میزان محکومیت و حبس تعیین شده در حکم دادگاه ایران، اعلان های متفاوتی از جمله اعلام قرمز از سوی اینترپل نسبت به وی صادر می شود و  بر اساس این اعلان ها به کشورهای دیگر درخواست می‌شود تا فرد مورد نظر را شناسایی را دستگیر کنند.

خلیل آسایش، وکیل اینترپل با 15 سال تجربه تخصصی در این زمینه بیان می نماید: “ امروزه افراد به دلایل مختلف تحت در کشور امارات دبی تعقیب اینترپل قرار می‌گیرند، برخی به دلیل شکایت خصوصی و برخی دیگر به دلیل شکایت عمومی (دادستان) در کشور ایران. در بسیاری از این پرونده‌ها، فرد به‌صورت غیابی محاکمه می‌شود و چون در جلسه محاکمه حضور نداشته و از خود دفاع نکرده است، حکم علیه او صادر می‌شود. سپس شاکی برای دستگیری و استرداد فرد از طریق دادگاه صادر کننده حکم به اینترپل مراجعه و تقاضای اعلام قرمز برای شخص محکوم علیه می‌کند.“

خلیل آسایش اضافه می‌کند: “وکیل اینترپل حرفه ای با توجه به محل اقامت فرد (از جمله کشور امارات متحده عربی ) و همچنین مقررات کلی سازمان اینترپل و شرایطی که حکم کشور ایران بر اساس آن صادر شده، درخواست استرداد یا اعلان قرمز را اعمال نموده و یا برعکس در مواردی به وکالت از محکوم علیه و شخصی که دستور اینترپل نسبت به آن صادر شده، با استناد به قوانین استرداد و قوانین کشور مقصد امارات متحده عربی، از موکل خود دفاع می‌کند و سعی می‌کند از استرداد او جلوگیری کند”

لذا اگر با مشکلات اینترپل روبه‌رو شده اید یا بخواهد وضعیت اینترپل خود را استعلام و بررسی کند میتواند با خلیل آسایش وکیل متخصص در امور اینترپل و اعلام قرمز مشورت نمایید

 

وکیل اینترپل کیست؟

وکیل اینترپل، متخصص در حقوق بین‌الملل است که به صورت تخصصی در داخل و خارج از ایران در زمینه حفاظت از حقوق موکیلن و پرونده‌های مرتبط با اعلام قرمز و استرداد محکومین و مجرمین فعالیت می‌کند، وکیل اینترپل علاوه بر اقدام از طرف شاکی می تواند به موکلینی که اعلان قرمز اینترپل برایشان صادر شده است یا کسانی که مشکوک هستند و تحت تعقیب بین‌المللی قرار گرفته اند، کمک می‌کند وکیل اینترپل باید تجربه و دانش کافی در مورد قوانین استرداد، مراحل اینترپل و آشنایی با مقررات کمیسیون کنترل پرونده‌های اینترپل داشته باشد و از همه مهمتر به زبان انگلیسی مسلط یوده و تجربه انجام وکالت خارج از ایران دادشته باشد.

خلیل آسایش، توضیح می‌دهد که” وکیل اینترپل با توجه به مقررات کلی بین المللی بایستی قوه تحلیل قانونی بودن اعلان‌های قرمز و استرداد را داشته باشد و با اعلان‌هایی که ممکن است بی پایه و یا غیرمنطقی صادر شده باشند، با منطق و شم حقوقی راه حل اعتراض به آن را شناسایی کند”. وکیل اینترپل همچنین به موکیلین خود در مورد خطرات سفر مشاوره می‌دهد و به آن‌ها کمک می‌کند تا از بازداشت در خارج از کشور جلوگیری کنند. همچنین، درخواست‌هایی برای حذف اعلان قرمز از سیستم‌های اینترپل تنظیم می‌کند و شانس موفقیت دفاع را به طور قابل توجهی افزایش داده و خطرات مربوط با جستجوی بین‌المللی و احتمال استرداد را کاهش دهد.

خلیل آسایش با بیش از یک دهه تجربه بین‌المللی، با فرآیند ارسال درخواست‌ها به کمیسیون کنترل پرونده‌های اینترپل برای مخالفت با اعلان قرمز آشنا است و او می تواند تشخیص دهد  که آیا این اعلان مستند است یا انگیزه‌های دیگری پشت آن قرار دارد و مدارکی برای حذف اعلان تهیه کند. تخصص در حقوق بین‌الملل به وکیل این امکان را می‌دهد که خطرات احتمالی در طی یک جستجوی بین‌المللی را به درستی شناسایی کند.

 

در صورتی که شخصی اینترپل شود چه سوالاتی ایجاد می شود؟

در بسیاری از موارد اشخاص به دلیل داشتن پرونده قضایی در ایران محکوم به حکم مالی و یا محکوم به حبس و جریمه دولتی می شوند و ممکن است قبل از صدور حکم یا همان مرحله تحقیقات قضایی و یا پس از آن به صورت قانونی یا غیر قانونی به یک کشور خارجی سفر نمایند و همیشه این نگرانی برای آن ها وجود دارد که حکم دادگاه ایران چه تاثیری در روند زندگی آنها در خارج از کشور دارد، آیا نامبردگان از طریق اینترپل یا قانون استرداد مجرمین به کشور صادر کننده حکم محکومیت ( ایران) مسترد شوند؟

در صورت وجود اعلام قرمز و جابه جایی از طریق فرودگاه آیا شخص درگیر می شود؟ چه کشور های به قانون اینترپل و دستور اعلام قرمز بی اهمیت می باشند و یا مقام قضایی کشوری که شخص تحت تعقیب در آن حضور دارد بلافاصله می تواند شخص را دستگیر یا به کشور تقاضا کننده استرداد نماید یا پلیس فرودگاهی و مقام قضایی باید جرم ادعا شده را بررسی و با تشکیل جلسه رسیدگی و شنیدن دفاعیات شخص و وکیل اینترپل برای دستگیری یا استرداد مرج تصمیم بگیرید؟

آیا به محض دستگیری پاسپورت شخص تحت تعقیب توقیف میگردد و یا ممنوع الخروج می شود؟ لذا لازم است که در زمان مطرح شدن پرونده اینترپل و اعلان قرمز علیه شما با وکیل اینترپل و متخصص در زمینه استرداد مجرمین مشاوره نمایید وکیل اینترپل این توانایی را دارد که در خصوص نحوه دفاع از صدور اینترپل و دستور استرداد مجرمین به شما کمک کند. نکته مهم آنکه تجربی وکالتی وکیل در خارج از ایران ملاک و معیار بسیار مهمی جهت انتخاب وکیل اینترپل می باشد چرا که وکیل با تخصص اینترپل هم بایستی به قوانین کشور های مختلف و بین المللی آگاه باشد و هم آنکه با انجام عمل وکالت در خارج از ایران تجربه کافی برای انجام کار را داشته باشد لذا قبل از انتخاب وکیل اینترپل حتما بایستی تجربه وکالتی وکیل در خارج از ایران را بررسی نمایید.

خلیل آسایش وکیل اینترپل و اعلام قرمز در دبی و کشور امارات

هرچند که اینترپل قواعد و مقررات ثابت در تمام کشور های عضو دارد و کشور امارات نیز عضو سازمان اینترپل می باشد، ولی اجرای حکم و اجرای درخواست استرداد مجرمین در امارات شرایط خاص خود را دارد و کشور امارات در این خصوص بسیار نکته سنج و حساس می باشد و به صرف صدور دستور استرداد اینترپل، کشور امارات متهم یا مجرم را به کشور ایران مسترد نمی کند چرا که علاوه بر وزارت عدلیه امارات، وزارت خارجه و پلیس این کشور نیز بایستی اقناع شوند و به اطمینان خاصی دست یابند که اقدام به اجرای دستور اینترپل شود.

لذا جهت اجرای دستور اینترپل در امارات یا ایجاد مانع جهت اجرا نشدن دستور اینترپل و ممانعت از استرداد متهم به کشور متقاضی نیاز به تجربه بالا و شناخت کافی از مراجع دولتی امارات می باشد تا آنکه وکیل بتواند حسب شناخت کافی نسبت به وزارت عدلیه، پلیس و وزارت خارجه امارات حسب اقتضا با همکاری وکلای اماراتی به وکالت از شاکی یا متهم وظیفه محوله را به نحو احسنت اجرا نماید لذا در صورت بروز مشکل اینترپل و اعلام قرمز در دبی و امارات می توانید با خلیل آسایش وکیل متخصص در زمینه اجرای حکم خارجی و اینترپل مشاوره نمایید.

خلیل آسایش، وکیل ایرانی در دبی و امارات

هر گونه کپی برداری از متن پیگیری قانونی دارد.

 

اعلام قرمز و اینترپل در دبی و امارات

اعلام قرمز اینترپل برای افرادی صادر می شود که توسط پلیس در یک کشور تحت تعقیب هستند و گمان می رود در کشور دیگری زندگی می کنند. لازم به توضیح است که اعلام قرمز حکم بازداشت بین‌المللی ندارند، اما اگر شخص به کشوری سفر کند که معتبر است، ممکن است منجر به بازداشت شود. اعلامیه‌های قرمز اینترپل در سایت…………قرار می‌گیرد و همچنین به تمام کشورهای عضو اینترپل ارسال می‌شود. نکته مهم آنکه امارات متحده عربی عضو سازمان اینترپل نیست، اما اعلام قرمز اینترپل به نحوی در دبی و سایر امارات های کشور امارت معتبر است و با شرایط خاصی اجرا می گردد و ضمناً جای دفاع و جلوگیری از دستگیری و استرداد نیز وجود دارد که در این خصوص و جهت مشاوره و اطلاع بیشتر می توانید به وکیل اینترپل خلیل آسایش مراجعه نمایید.  لذا اگر فردی با اعلان قرمز اینترپل وارد دبی شود، ممکن است دستگیر شده و به کشوری که اخطار را صادر کرده است، تحویل داده شود البته این موضوع بستگی به نوع جرم و کشور متقاضی اعلام قرمز و سایر معاهدات بین المللی دارد، در نتیجه، مهم است که قبل از سفر به دبی یا هر امارات دیگری در امارات متحده عربی با وکیل اینترپل مشاوره نمایید.

اعلامیه قرمز اینترپل

اعلامیه قرمز اینترپل یک هشدار بین المللی برای یافتن و دستگیری افراد برای استرداد است.

حذف اعلام قرمز و اینترپل در دبی امارات

اعلامیه قرمز اینترپل یک هشدار بین المللی برای یافتن و دستگیری افراد برای استرداد است. در دبی ( امارات متحده عربی ) یافتن یک کارشناس حقوقی متخصص در حذف اعلامیه قرمز، بسیار مهم هستند، چرا که وکیل اینترپل بایستی درک عمیقی از سیستم اینترپل و فرآیندهای قانونی مورد نیاز برای رسیدگی به اعلامیه های قرمز در امارات متحده عربی و در سطح جهانی داشته باشد لذا بایستی رزومه عملی وکیل دقت نمایید.

وکیل اینترپل بایستی تلاش نماید تا دلایل صدور اخطار را تجزیه و تحلیل کنند و یک برنامه استراتژیک برای به چالش کشیدن یا حذف آن ایجاد کند چرا که وکیل اینترپل علاوه بر اطلاع از موارد قانونی بایستی با بررسی پیچیدگی های حقوق بین الملل، ملاحظات حقوق بشر در خصوص مراجعه و طرح موضوع به نهادهای داخلی از جمله وزارت خارجه نیز ماهر باشد چرا که وکیل اینترپل تأثیر اعلامیه های قرمز بر زندگی موکلش را درک می کند، زیرا منجر به محدودیت های سفر، آسیب به شهرت و پیامدهای مالی و در مواردی استرداد می شود. 

امارات به چه کشورهایی قانون استرداد مجرم و معاضدت قضایی دارد؟

لازم به توضیح است که کشور امارات متحده عربی از امضاکنندگان کنوانسیون ریاض عربی در زمینه همکاری قضایی برای عمان، قطر، عربستان سعودی، بحرین، عراق، الجزایر، اردن، کویت، لبنان، لیبی، تونس و مراکش است. ضمناً معاهدات همکاری قضایی با بریتانیا، فرانسه، هند، پاکستان، ایران، استرالیا، چین، مصر، قزاقستان و غیره.

ضمنا بر اساس معاهده استرداد امضا شده بین دو کشور ایران و امارات، هر دو کشور موافقت کرده اند که فراریانی را که مرتکب جرم شده اند به کشور درخواست کننده محل ارتکاب جرم تحویل دهند که شرایط خاصی جهت استرداد مجرم در آن پیش بینی شده است البته در این قانون نکات مختلفی وجود دارد که می توان به آن استناد کرد و مانع اجرا شد.

توافقنامه استرداد

آشنایی با فرآیند ویژه استرداد

فرآیند ویژه استرداد مجرم از کشور امارات به ایران با توجه قانون استرداد:

فرآیند استرداد به اقدامی اطلاق می‌شود که در آن یک حوزه قضایی مستقل (دولت درخواست‌شونده) فردی را که از یک جنایت بین‌المللی تبرئه شده یا محکوم شده است، بنا به درخواست رسمی آن‌ها به مجریان قانون حوزه قضایی دیگر (دولت درخواست‌کننده) تحویل می‌دهد. انطباق با درخواست استرداد مستلزم انتقال حضانت فیزیکی متهم به مرجع قانونی شناخته شده حوزه قضایی درخواست کننده است.

بنابراین، در صورتی که درخواست استرداد از سوی مقامات امارات به ایران باشد، طبق مراحل زیر عمل خواهد شد.

فرآیند استرداد پس از دریافت توسط یکی از موارد زیر در ایران قابل قبول است:

  1. کانال های دیپلماتیک مستقیم

  2. اعلامیه قرمز اینترپل

شرایط انتقال مجرم محکوم بین امارات و ایران

حداقل مدت حبس حداقل….. باید در انتظار باشد.
محکومیت قطعی در مورد شخص صادر شود البته در این خصوص استثنا وجود دارد.
درخواست انتقال توسط امارات متحده عربی و ایران تائید شده باشد
جرایم مالیاتی و گمرکی می توانند مشمول استرداد شوند اگر همان عمل در هر دو کشور جرم انگاری شود.
اگر شخص فقط شریک جرم باشد، با شرایط خاصی درخواست استرداد علیه او قابل قبول بود.

گاهی اوقات قانون جزا اعمالی را که در خارج از قلمرو ملی انجام شده است به عنوان قواعد استثنایی در بر می گیرد، اگرچه قانون جزا فقط در مورد عمل در قلمرو ملی اعمال می شود و در برخی موارد نادر در صورت ارتکاب جرم در خارج از کشور می تواند مجازات شود.

پرچم کشور ایران و امارت متحده عربی

ایران و امارات اجازه درخواست استرداد اتباع خود را نمی دهند.

استثنائات درخواست استرداد:

هم ایران و هم امارات اجازه درخواست استرداد اتباع خود را نمی دهند.

با این حال، در چنین مواردی، متهم همچنان می تواند در یک حوزه قضایی بر اساس پرونده تشکیل شده در حوزه دیگر محاکمه شود. با تغییرات اخیر ایجاد شده در میزان همکاری قضایی بین دو کشور،  اکنون ایران اجرای مستقیم حکم نهایی صادر شده توسط دادگاه مدنی امارات متحده عربی در مورد مسائل مدنی یا مالی را می پذیرد.

لذا در صورتی که نیاز به وکیل اینترپل و وکیل ایرانی در دبی با سابقه روشن و مشخص دارد و یا در خصوص استرداد و موانع آن و قانون اعلام قرمز و اینترپل و اطلاع نسبت به قانون آن نیاز به مشاوره وکیل تخصصی دارد می توانید با اینجانب خلیل آسایش وکیل اینترپل تماس بگیرید.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی جامع قوانین مرتبط با اعلام قرمز اینترپل و فرآیند استرداد مجرمین در امارات متحده عربی و دبی پرداخته شد. ما توضیح دادیم که اعلام قرمز اینترپل به چه معناست و چگونه می‌تواند بر افراد تحت تعقیب تأثیر بگذارد. همچنین به شرایط خاصی که امارات در ارتباط با معاهدات استرداد با کشورهای مختلف دارد، اشاره کردیم.

هدف ما از این مقاله، آگاهی‌بخشی به افرادی است که ممکن است به دلیل جرایم مشکوک تحت تعقیب قرار بگیرند و نیاز به مشاوره حقوقی در این زمینه دارند. به‌ویژه تاکید شد که مشاوره با یک وکیل اینترپل معتبر، مانند خلیل آسایش، می‌تواند در جلوگیری از دستگیری و تسهیل فرآیندهای قانونی بسیار موثر باشد.

اگر شما یا کسی که می‌شناسید در چنین شرایطی قرار دارد، به شدت توصیه می‌کنیم با خلیل آسایش تماس بگیرید. با تخصص و تجربه ایشان، می‌توانید از حقوق خود دفاع کرده و از عواقب احتمالی جلوگیری کنید. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره، با ما در تماس باشید و قدم اول را در حفاظت از خود بردارید.

خلیل آسایش

سوالات متداول

آیا می توان استرداد را بر اساس جرمی که در خارج از قلمرو انجام شده است انجام داد یا درخواست کرد؟

بله، این کار قابل انجام است. با این حال، کشور درخواست‌شونده می‌تواند با توجه به شرایط و خطر جرم تصمیم بگیرد.

آیا استرداد به دلیل جرایم سیاسی امکان پذیر است؟

اجرای یا عدم اجرای استرداد برای حقوق سیاسی منوط به اختیارات کشور درخواست‌شونده است و ماده ۶ معاهده به کشور درخواست‌شونده این اختیار را می‌دهد که در صورت اعتقاد به سیاسی بودن جرم از استرداد امتناع کند.

اگر کشور مورد درخواست بیش از یک درخواست استرداد از کشورهای مختلف دریافت کند چه اتفاقی می افتد؟

طبق ماده 12 معاهده امضاء شده اولویت در این گونه موارد با موارد زیر است:

کشوری که به دلیل ارتکاب جرم و چنین آسیبی با آسیب مواجه شد، منافع امنیت ملی شهروندان خود را تحت تأثیر قرار داد پس کشوری که ارتکاب جرم در زمین یا قلمرو آنها انجام شده است کشوری که متهم بر اساس ملیت به آن تعلق دارد. پس از اجرای استرداد، شخص بدون تایید کشور درخواست شونده به کشور ثالث تحویل داده نمی شود. در صورتی که شخص در حین انجام تحقیقات قبل از اجرای استرداد بازداشت شده باشد، مدت بازداشت از مجازات کسر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *